divendres, 1 d’abril del 2011

Missatge de Ken Wilber al Japó

Salutacions als meus amics del Japó.

En tant que hom tracta de viure una Vida Integral, en el procés sempre hi ha alts i baixos. Tenir una consciència integral vol dir que tens una consciència més alta, més ampla, més profunda, amb més perspectives, i amb més cura, més preocupació i més amor. Així que fins i tot quan sorgeixen moments difícils, és important mantenir el cor i la ment oberts, amples, abraçant.

Això s'aplica als problemes a la prefectura de Fukushima. La naturalesa potencialment devastadora d'aquests problemes té la tendència a fer-nos aclucar els ulls, estretir la pròpia consciència, treure’ns del cap tot l'assumpte. Però això és exactament el que no hauriem de fer. En comptes de tancar-nos, cal que ens obrim, mantenir el cor i la ment molt oberts, fins i tot en aquestes circumstàncies aterridores. Un Testimoniatge constant, tranquil, enmig de la tempesta, et manté en relació directa amb l’Esperit, com Esperit, i t’ancora en el que importa de veritat i en el que és la Realitat última. D'aquesta manera, els fenòmens a la superfície simplement poden continuar venint i marxant tal com vulguin, però tu romans ancorat a la Font immutable, al Fonament i al veritable Si Mateix de tot.

Fes el que puguis per ajudar amb els fenòmens de la superfície, però roman ancorat en el seu Testimoni, de manera que les realitats del dia a dia "et fan més mal, però t’importen menys". "Et fan més mal", perquè ets més sensible, més conscients d'elles i les permets en totes les circumstàncies, sense donar-los-hi l'esquena o amagar-te d'elles. No obstant això, "t’importen menys", perquè has deixat d'identificar-te amb elles, romanent "neti, neti", o en "ni això ni allò" sinó en el Testimoni imparcial de totes elles.

Els meus pensaments i oracions estan amb tots vosaltres durant aquests temps difícils. Que descanseu en el Si Mateix veritable i integral, i continueu endavant el millor que pugueu!

Us envio molt d'amor i llum, Ken Wilber